Wijster: (0593) 56 20 34  Ureterp: (0512) 78 53 97 
Inloggen

ZWARE DOZEN VOL PAPIER .....

ZWARE DOZEN VOL PAPIER .....
Papieren administratie

ZWAAR .....

Traag komt hij het met herfstbladeren bezaaide erf oplopen. In zijn krachtige armen draagt hij een kartonnen doos. Iets uit de voegen hangt die, de scherpe rand van de hoek van de doos is ingescheurd onder de massieve inhoud van het zichtbaar zware gevaarte. De ietwat openstaande zandkleurige klep biedt schielijk zicht op kleurrijke ordners, vol van papier, vol van paperassen.

Het stemt me nostalgisch wanneer ik hem zo gadesla. Want toen ik lang geleden in het vak begon was dit een heel gebruikelijk beeld. Dozen uit de auto in de gang, dozen uit de gang naar het werkarchief in de kelder, dozen uit de kelder naar het kantoor van de assistent die de jaarrekening ging maken. En wanneer de jaarrekening en aangifte waren afgerond, gingen de dozen dezelfde weg terug. Ik vond mezelf destijds vaak terug, ingegraven tussen de dozen van verschillende klanten, soms meters ordners langs de muur. Ik herinner me hun geuren, al die dozen hadden zo hun eigen geur. Sommigen leken zo uit een vochtige kelder te komen en roken schimmelig. Anderen roken naar sigaretten of verspreidden een vage parfumgeur.

Gelukkig is er veel veranderd. Sinds we begin dit jaar zijn overgestapt op andere software sturen de meeste klanten de informatie grotendeels digitaal. En dat maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijks. Scan- en herkensoftware zorgen voor de verwerking van de inkoopfacturen, de bankafschriften worden real time ingelezen, facturatieprogramma’s en kassasystemen koppelen met de financiële administratie. Gemak dient de mens en in ons geval: onze klant de ondernemer. Door slimme software behoort de boekhoudkundige geschiedschrijving tot het verleden. Gedurende het jaar adviseren en coachen is wat wij doen. Tussentijdse cijfers zijn vrijwel direct beschikbaar en de blik is gericht op de toekomst. Wat zijn de doelen, hoe gaan we die behalen en welk budget is daarvoor nodig? En wanneer je met je klanten een antwoord zoekt op die vragen, kom je tot heel mooie gesprekken. Gesprekken die vaak gaan over veel meer dan alleen die cijfertjes. Er is immers zoveel meer dan de cijfers…

Samen nog eens rustig doorspreken?

Wilt je ook graag af van de meters ordners vol papier en je boekhouding volledig digitaal?

We bespreken graag de mogelijkheden!

Neem gerust even contact met ons op.