Wijster: (0593) 56 20 34  Ureterp: (0512) 78 53 97 
Inloggen

EEN EIGEN ONDERNEMING STARTEN LEEK ZO'N GOED PLAN .....

EEN EIGEN ONDERNEMING STARTEN LEEK ZO'N GOED PLAN .....
EEN EIGEN ONDERNEMING STARTEN LEEK ZO'N GOED PLAN .....

Het leek zo'n goed plan...

Voor jezelf beginnen! Van je hobby je werk maken! Je eigen onderneming starten! Een droom die uitkomt en werk waar je energie van krijgt! Het leek zo’n goed plan. En het was een fluitje van een cent, hadden ze zich laten vertellen. Gewoon even naar de Kamer van Koophandel om je in te schrijven en klaar zou het zijn. Dat moet lukken, dachten ze enthousiast. Op naar de Kamer van Koophandel en als ondernemer weer naar buiten komen, hadden ze verwacht. Maar daar was de ellende begonnen…

“Nee, helaas, de naam van de onderneming voldoet niet aan de eisen. Zijn de activiteiten van de onderneming nog niet echt begonnen? Nee, helaas. Dan is inschrijven nog niet mogelijk. Komt u over een paar weken maar weer voor een nieuwe afspraak.” Uit het veld geslagen en met het advies een startersdag van de Kamer van Koophandel te bezoeken stonden ze weer buiten. En daar kwamen wij ze tegen. Volledig murw stonden ze daar. Kopje koffie, droog plakje cake en een wanhopige blik. We raakten in gesprek. Ze vertelden over hun plan en alle informatie die die dag over hen was uitgestort. Een vrolijke dame van Google die hun voorhield wat ze allemaal moesten doen om hun website goed vindbaar te maken. Een serieuze meneer van de Kamer van Koophandel die een betoog hield over de valkuilen van het ondernemen. Daarna een grijze meneer van de bank die vertelde over balansen, prognoses, financieringen en kengetallen. Tot slot, als klap op de vuurpijl, een soort van komisch duo van de belastingdienst, die op een quasi-grappige manier vertelde waarmee ze qua belastingen allemaal rekening moesten houden. En dan nog het Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel. In maar liefst 84 linkjes kregen ze daar handige ondernemersinformatie over belastingen. Hoezo fluitje van een cent?!

We hebben een afspraak gemaakt om alles samen nog eens rustig door te spreken. Welke van de 84 linkjes voor hen van belang zijn. Hoe ze een factuur op de juiste manier opstellen. Hoe het zit met de omzetbelasting. En hoe je een financiële administratie op een dusdanige manier voert dat het niet een verplicht nummertje is, maar dat zo’n administratie voor je gaat werken. Het blijkt allemaal reuze mee te vallen. En met hernieuwde energie gingen ze op pad. Met hun oude plannen een beetje bijgeschaafd, toch weer hun droom achterna.

Samen nog eens rustig doorspreken?

Ook met hernieuwde energie het juiste pad op gaan? Wij bespreken het graag met je!

Neem gerust even contact met ons op.

Wat onze klanten over ons zeggen...

Lees verder