Wijster: (0593) 56 20 34  Ureterp: (0512) 78 53 97 
Inloggen

Een dubbeltje op zijn kant

Een dubbeltje op zijn kant
Een dubbeltje op zijn kant

Het was een druiligere zaterdagmorgen langs de lijn

Hoewel hij zijn zoon enthousiast aanmoedigde, leek het gewicht van de wereld op zijn schouders te rusten. In de pauze raakten we aan de praat. Hij was de vader van die nieuwe teamgenoot. Wij vertelden dat we accountants zijn en hij vroeg hij of we op korte termijn tijd hadden. Een paar dagen later stortte hij zijn hart uit aan onze keukentafel. Een scheiding en het gewicht van vele schulden waren het die hun stempel zichtbaar op zijn voorkomen hadden gedrukt…

Als een donderslag bij heldere hemel was de scheiding geweest. Kapot, maar vol overgave had hij zich op zijn werk gestort. Zijn onderneming deed het beter dan ooit. Zo goed, dat de administratie iets werd voor morgen. Hij bleef maar uitstellen en toen waren de blauwe enveloppen gekomen. De eersten had hij nog open gemaakt. Maar nadat de inhoud hem een paar slapeloze nachten had bezorgd, was hij gestopt ze te lezen. Kop in het zand en weer hard aan het werk. Dat het blauw steeds dwingender werd, was helemaal bij hem langs gegaan. Tot de deurwaarder op de stoep stond en er beslag werd gelegd op alles wat hij na de scheiding had opgebouwd.

Wij raadden hem aan zijn gehele administratie bij ons langs te brengen. Samen hebben we alles gesorteerd en doorgesproken. We stelden een actieplan op en toen hij aan het einde van de middag vertrok, was de druk op zijn schouders zichtbaar lichter. Na contact met de belastingdienst werden alle incassoprocedures opgeschort en hadden we twee maanden om vanaf 2016 alles op een rijtje te zetten. We hebben de jaarrekeningen opgesteld, aangiften ingediend en bezwaar gemaakt waar nodig. Daarmee brachten we de torenhoge belastingschulden terug tot een behapbaar bedrag. Wat bleek? De situatie was veel minder hopeloos dan hij vooraf had gedacht. Met een nette betalingsregeling lachte het leven hem weer toe. Hij kon weer vooruit kijken, zonder de dreiging van de blauwe enveloppen.

Het begint met contact

We zien het vaker dat privé ingrijpend verandert door scheiding, ziekte of sterfgeval. Zakelijk ontspoort het dan ook zomaar. Met vele deurwaarders en soms een dreigend faillissement tot gevolg. Kunnen we je daarbij helpen? Neem gerust contact met ons op!