Wijster: (0593) 56 20 34  Ureterp: (0512) 78 53 97 
Inloggen

De aanhouder wint

De aanhouder wint
De aanhouder wint

Op Facebook zag ik de foto voorbijkomen.

Van een banketbakker en z’n zoontje, met een heerlijk uitziend stuk gebak voor hen op tafel. Hij was moe, maar voldaan, dat was hem aan alles aan te zien. Het was ook een beeld dat mij ontroerde. Een veelzeggend tafereel dat me raakte, omdat ik het verhaal van die ogenschijnlijke vermoeidheid maar al te goed kende. De beste man had een paar dagen eerder een lang gekoesterde wens zien uitkomen...

Het was alweer een flink aantal jaren geleden hij zijn grote wens bij ons aan tafel uitsprak. Wat zou hij graag nog een keer… Dus deden wij waar we goed in zijn. We gingen cijferen. Jaarrekening…, begroting…, en op basis van de resultaten en het kapitaal zagen wij mogelijkheden. Helaas dacht de bank daar anders over en wilde niet financieren. Teleurgesteld gingen de plannen de ijskast in. Jammer, maar het is niet anders. Het leven ging door.

Zoals altijd gaat het leven met ups en downs. Ondanks de financieel soms moeilijke perioden bleef de bakker doen waar hij in geloofde en waar hij goed in is: een lekker stuk gebak maken. Soms kwam de wens weer op tafel. Kunnen we dan nu …? Alle mogelijkheden ten spijt, bleef de bank volharden in haar “nee, we gaan niet financieren”.

Toen kwam corona. De bakker ging digitaal, zorgde dat z’n taartjes bij de mensen thuis kwamen en zag zijn omzet stijgen. Waar vele ondernemers moeite hadden het hoofd boven water te houden, ging het hem zakelijk voor de wind. Alles werd wat makkelijker. En hoe wrang misschien ook, toen was er wel een financiering mogelijk. Helaas waren er toen andere prioriteiten. De wens bleef in de ijskast, koud maar niet vergeten.

Na corona bleven de mensen hem trouw. De bakker had zijn klanten overtuigd van zijn gebak. Het financiële jasje werd ruimer. Er ontstonden nieuwe mogelijkheden. In een personeelslid dat vertrok, het buurpand dat beschikbaar kwam en een reclameman met ideeën kwam alles samen. Het werd nu of niet. De reclameman ontwikkelde een heel nieuw concept, aan ons de financiële onderbouwing. En jawel! De bank ging er in mee!

De energiecrisis was een feit, bouwmaterialen waren duur, maar de bakker en zijn vrouw gingen voor hun wens. Na de drukke kerstperiode verhuizen en verbouwen. Wekenlang werden we met teasers op facebook op de hoogte gehouden van de voortgang. En afgelopen week was het dus zover. De opening van een prachtig verbouwde winkel, weer helemaal van deze tijd.

Het begint met contact

Dankzij een plan dat staat als een huis en dat financieel goed is onderbouwd, is de wens van de banketbakker eindelijk uitgekomen. Na de opening was het nog twee dagen heel hard werken. Maar daar zit hij dan! Met zijn zoon aan tafel achter een lekker stuk gebak. Doodmoe, maar oh zo voldaan. De aanhouder wint!

Kunnen we jou ook helpen met de financiële onderbouwing van jouw plannen? Bel ons gerust voor een afspraak. Dan praten we het samen door.